Nieuws & actueel

HET CORONAVIRUS  

Dagelijks zijn er nieuwe ontwikkelingen rond de verspreiding van het corona virus.

Er is voor mensen met niezen/hoesten een APART SPREEKUUR  op een ANDERE LOCATIE. (Ongeacht waar u voor komt)

-Was steeds uw handen

-Geef elkaar geen hand/knuffel, blijf op 3m afstand

-Hoest in uw elleboog

-Vermijd onnodige contacten

-Blijf zoveel mogelijk thuis

Er is een algemeen telefoonnummer beschikbaar gesteld voor informatie: 0800-1351

Indien u HOEST of NIEST, kom NIET naar de PRAKTIJK maar bel op. (Ongeacht waarvoor u komt)

Wij hebben het nu extra druk.  Belt u dus vooral, als u geen verschijnselen heeft, liever niet met allerlei vragen naar de praktijk maar leest u zelf de antwoorden op de site van het rivm. Hieronder kunt u de link aanklikken

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

U kunt telefonisch contact met ons opnemen - kom NIET naar de praktijk -  wanneer:

U luchtwegklachten (hoesten, neusverkoudheid, keelpijn) heeft en /of koorts/-gevoel

 • onafhankelijk van of u de afgelopen 2 weken in een land/regio bent geweest met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus:
  • China (inclusief Hong Kong, Macau and Taiwan)
  • Singapore
  • Zuid-Korea
  • Iran
  • Italië: de gemeenten Codogno, Sesto Cremonese, Pizzighettone, Soresina, Sesto S.G., Pieve Porto Morone, Casalpusterlengo, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo en San Fiorana (Lombardia) en V’o Euganeao, Mira (Veneto)
 • onafhankelijk van of u de afgelopen 2 weken contact heeft gehad met een patiënt met het coronavirus.

Wij hebben het nu extra druk.  Belt u dus vooral, als u geen verschijnselen heeft, liever niet met allerlei vragen naar de praktijk maar leest u zelf de antwoorden op de site van het rivm. Hiernaast kunt u de link aanklikken       https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

 

Coronarooster: maandagmiddag geen spreekuur, wel bereikbaar. Wij verzorgen samen met de andere Nuenense huisarsen spreekuren op de noodpostlocatie. Daardoor geen het maandagmiddag spreelkuur.

 

Nieuw telefoonnummer huisartsenpost    per 6 april 2020  088 876 5151

 

DOKTER IN DE KRANT en op LON

U heeft in de lokale kranten en in het ED kunnen lezen dat dokter Boek een brandbrief heeft gestuurd aan CZ en VGZ, omdat er in Nuenen een groot tekort is aan wijkzorg en verpleeghuisplekken, zodat schrijnende situaties ontstaan. Steun de actie Het Roer Moet Om en teken - op hun site!

HERHAALRECEPTENLIJN,   24 uur per dag in te spreken! (niet in de vakanties)-  040-283 1277, keuzetoets 2.

Herhaalrecepten via de apotheek. Een service van de apotheek; u hoeft uw 'chronische' medicatie niet meer zelf aan te vragen bij de huisarts. Dit doet de apotheek (na uw toestemming te hebben gevraagd), op het moment dat uw medicatie volgens het systeem bijna op is. Dan krijgt u bericht wanneer uw medicatie klaar ligt bij de apotheek. Dit is dan goedgekeurd door de huisarts. Als u dit niet wilt, kunt u ook zoals voorheen uw medicatie steeds zelf aanvragen bij de huisarts.
 
Geef ons een cijfer! Zo maakt u aan een ander duidelijk hoe deze praktijk werkt.......op   Geef uw mening op ZorgkaartNederland     of/en op Independer.nl

Bent u niet tevreden of hebt u een opmerking?
Neemt u dan contact op voor een gesprek, wij zijn blij met verbeterpunten voor de praktijkvoering. Wij zijn ook aangesloten bij de Stichting Klachtenregeling Huisartsenzorg Zuid-Nederland.  Er is een zogenaamd VIM protocol dat wordt toegepast, mocht zich een (bijna)incident voordoen.

Tekorten in de zorg! Tekst voor ED, Rond de Linde en de Nuenense krant

Zorgverzekeraars laten hun kwetsbare patiënten in de kou staan

In de lawine van onvrede over de zorginkoop  moet ik mij als huisarts helaas aansluiten bij de rij niet-gehoorden. Ik maak mij zorgen over mijn patiënten.

Ik wacht tevergeefs op vervolgafspraken over zorgafstemming en verbetering, zoals een in november toegezegd overleg door CZ over thuiszorg.

Ik ben absoluut geen bestuurder, maar als huisarts voel ik mij sterk betrokken bij mijn patiënten, en vooral de kwetsbare patiënten zoals de ouderen en de mensen die psychische hulp nodig hebben. Daarom wil ik graag een signaal afgeven. En ik wil dat mijn patiënten daarvan weten.

Voor mijn praktijk is praktijkondersteuning erg belangrijk. Deze wordt voor de huisartsen verzorgd door overkoepelende organisaties, de zogenaamde zorggroepen. Ik hoor geluiden dat VGZ  de ondersteuning niet uitbreidt maar er eerder op zou gaan bezuinigen.  Terwijl de organisatiegraad juist omhoog moet om de mensen van een goede gezondheidszorg te voorzien.  We hebben dus juist meer middelen nodig.  Ik las dat huisartsen in Son nieuwe, bij VGZ verzekerde patiënten, gaan ‘weigeren’, omdat zij dit beleid niet meer kunnen uitleggen aan patiënten. Ook in Nuenen is de gemiddelde leeftijd van de inwoners hoog.

De wachtlijsten spreken voor zich, ook het niet beschikbaar zijn van thuiszorg is schrikbarend. Er zullen oplossingen moeten komen voor het personeelstekort.

Een zorgverzekering zou het vertrouwen moeten hebben van de zorgverleners en van de verzekerden. Als dit vertrouwen niet meer wordt ervaren, is dit nadelig voor alle partijen. Juist in deze periode, wanneer mensen bewust van zorgverzekering kunnen wisselen, zouden zij duidelijk op hun website moeten kunnen vinden wat de verzekeraar hierin biedt.

Ik hoop dat deze oproep zal leiden tot meer inzet van de zorgverzekeraars voor de kwetsbare groepen, zodat ik in mijn praktijk de mogelijkheden heb om mijn patiënten van goede zorg te voorzien.

Hanneke Boek, praktijkhoudend huisarts te Nuenen

Praktijkdag uit voor een superteam. Op 13 juni 2019 hebben we het witte stadje Thorn bewonderd, bleken de dokters De Laat en Te Dorsthorst uitstekende schipperskwaliteiten te hebben en waren we getuige van een reddingsactie na het vastlopen van een boot.