Nieuws & actueel

GRIEPVACCINATIE EN NIEUWE PNEUMOCOCCENVACCINATIE  Deze hebben plaatsgevonden op 3 en 4 november, in de open lucht, voor de praktijk. Pneumococcenvaccins moeten nog worden nabesteld en de betreffende patienten ontvangen van ons bericht zodra het vaccin beschikbaar is.

 

HET CORONAVIRUS

Dagelijks zijn er nieuwe ontwikkelingen rond de verspreiding van het corona virus. Als u (op afspraak) naar de praktijk komt, verzoeken wij u om een MONDKAPJE te dragen.

Er is voor mensen met niezen/hoesten een APART SPREEKUUR  (Ongeacht waar u voor komt)

-Was steeds uw handen;   -Geef elkaar geen hand/knuffel, blijf op 1,5-3m afstand;   -Hoest/nies in uw elleboog;   -Vermijd onnodige contacten

Er is een algemeen telefoonnummer beschikbaar gesteld voor informatie: 0800-1351

Indien u HOEST of NIEST, kom NIET naar de PRAKTIJK maar bel eerst  op. (Ongeacht waarvoor u komt)

Wij hebben het nu extra druk.  Belt u dus vooral, als u geen verschijnselen heeft, liever niet met allerlei vragen naar de praktijk maar leest u zelf de antwoorden op de site van het rivm. Hieronder kunt u de link aanklikken

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

U kunt telefonisch contact met ons opnemen - kom NIET naar de praktijk -  wanneer:

U luchtwegklachten (hoesten, neusverkoudheid, keelpijn) heeft en /of koorts/-gevoel

 

Telefoonnummer huisartsenpost    per 6 april 2020  088 876 5151

Zelf uw medische gegevens bekijken. Er zijn voorbereidingen gaande om het voor u mogelijk te maken om zelf uw gegevens in te zien. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost.Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment mondeling toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

Persoonlijke keuze vastleggen. Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen.

Meer informatie   U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.  Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.

 

DOKTERS IN DE KRANT en op LON

Op LON was een interview met huisdokter Dick Bakker van praktijk Aan de Berg te zien, over de coronapost.

U heeft in de lokale kranten en in het ED kunnen lezen dat dokter Boek een brandbrief heeft gestuurd aan CZ en VGZ, omdat er in Nuenen een groot tekort is aan wijkzorg en verpleeghuisplekken, zodat schrijnende situaties ontstaan. Steun de actie Het Roer Moet Om en teken - op hun site!

HERHAALRECEPTENLIJN,   24 uur per dag in te spreken! (niet in de vakanties)-  040-283 1277, keuzetoets 2.

Herhaalrecepten via de apotheek. Een service van de apotheek; u hoeft uw 'chronische' medicatie niet meer zelf aan te vragen bij de huisarts. Dit doet de apotheek (na uw toestemming te hebben gevraagd), op het moment dat uw medicatie volgens het systeem bijna op is. Dan krijgt u bericht wanneer uw medicatie klaar ligt bij de apotheek. Dit is dan goedgekeurd door de huisarts. Als u dit niet wilt, kunt u ook zoals voorheen uw medicatie steeds zelf aanvragen bij de huisarts.
 
Geef ons een cijfer! Zo maakt u aan een ander duidelijk hoe deze praktijk werkt.......op   Geef uw mening op ZorgkaartNederland     of/en op Independer.nl

Bent u niet tevreden of hebt u een opmerking?
Neemt u dan contact op voor een gesprek, wij zijn blij met verbeterpunten voor de praktijkvoering. Wij zijn ook aangesloten bij de Stichting Klachtenregeling Huisartsenzorg Zuid-Nederland.  Er is een zogenaamd VIM protocol dat wordt toegepast, mocht zich een (bijna)incident voordoen.

Bijna Thuis Huis Latesteijn; vrijwilligers bieden zorg in een huiselijke omgeving. Klik voor een introductiefilmpje op de link https://www.google.com/search?q=youtube+bijna+thuis+huis+latesteijn&oq=youtube+bijna+thuis+huis+latesteijn&aqs=chrome..69i57j69i64.12993j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 

Praktijkdag uit voor een superteam. Op 13 juni 2019 hebben we het witte stadje Thorn bewonderd, bleken de dokters De Laat en Te Dorsthorst uitstekende schipperskwaliteiten te hebben en waren we getuige van een reddingsactie na het vastlopen van een boot.